رئیس پلیس فتا استان گفت: بازار شایعات و اخبار دروغین در فضای مجازی بیش از پیش داغ است، از این رو هر کدام از شهروندان باید با نحوه تشخیص اخبار کذب و جعلی از اخبار صحیح آشنایی داشته باشند.
رفسنجان زیبا| سرهنگ امین یادگار نژاد در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری پلیس بیان کرد: شایعه پراکنی و انتشار اخبار کذب در شبکههای اجتماعی از جمله آسیبها و تهدیدات شبکههای اجتماعی است که میتواند بر روی افکار عمومی اثر گذار باشد، لذا مخاطب اینگونه اخبار نیز باید قدرت تشخیص خود را افزایش داده تا فریب اینگونه شایعات را نخورد.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که در هنگام مشاهده یک خبر در شبکههای اجتماعی شهروندان میبایست به آن توجه کنند این است که آن خبر را چه کسی نوشته است؛ زیرا خبر درست همیشه نامی واقعی از یک خبرنگار یا خبرگزاری رسمی که قابل پیگیری باشد بهعنوان مرجع و منبع خبر دارد ولی در خبرهای ساختگی، شایعه یا تبلیغاتی، چنین چیزی وجود ندارد.
سرهنگ یادگار نژاد ادامه داد: شهروندان حتماً به تاریخ انتشار خبر نیز دقت کنند زیرا احتمال دارد یک خبر که مربوط به چند روز یا چند سال قبل است مجدد در فضای مجازی به عنوان یک خبر جدید بازنشر شود، بنابراین در اینگونه موارد با یک جستجو ساده عنوان خبر در موتورهای جستجو میتوانید از صحت آن اطمینان حاصل کرد.
این مقام انتظامی خاطر نشان کرد: اگر خبری را برای نخستین بار در شبکههای اجتماعی میبینید باید پیش از بازنشر و فرستادن آن برای دیگران، تلاش کنید تا درستی آن را از طریق منابع رسمی بیازمایید. خبر واقعی وقتی درباره موضوعی جنجالی باشد معمولاً آن را به نقل از منابع معتبر که قابلپیگیری باشند، میگویند درحالیکه خبر ساختگی منبع دروغین، نشانی اینترنتی ساختگی، عنوان کلی غیرقابلپیگیری و یا با استناد به مطالب مشابه غلط انداز دیگر ساخته شده و با اندکی کندوکاو و ژرفنگری، نادرستی آن قابلتشخیص است.
رئیس پلیس فتا کرمان به شهروندان توصیه کرد: در صورت مشاهده هرگونه مطالب حاوی شایعات در فضای مجازی حتما قبل از انتشار از صحت آنها اطمینان پیدا کرده و مطالبی که از صحت آن اطمینان ندارند را در فضای مجازی بازنشر نکنند چرا که میتواند مصداق نشر اکاذیب قرارگرفته و جرم محسوب شود.