• سال ۱۴۰۲ سال «مهار تورم، رشد تولید»
  • رفسنجان زیبا؛ مجله خبری شهر رفسنجان
  • تازه ترین اخبار رفسنجان زیبا را در شبکه های اجتماعی به نشانی rafsanjanziba@ بخوانید
  • رفسنجان زیبا؛ مجله خبری شهر رفسنجان
x
نیش نقد| سکوت چاره نیست؛ مقابل هرگونه خشونت علیه زنان بایستیم
دسته بندی: تازه های شهر عمومی فرهنگی و اجتماعی انتشار: چهارشنبه ۰۵/آذر/۱۳۹۹

نیش نقد| سکوت چاره نیست؛ مقابل هرگونه خشونت علیه زنان بایستیم

باید به این داستان ادامه دار خاتمه داد و مقابل هر گونه خشونت علیه زنان ایستاد؛ جامعه امروز ما بیش از هر زمان دیگری به ایجاد حس امنیت برای زنان و دختران نیاز دارد.


به گزارش رفسنجان زیبا؛ حتماً داستان مزاحمت های خیابانی و اسیدپاشی های متعدد را شنیده اید؛ قصه تکراری هر ساله ای که در همه آن ها زنان و دختران طعمه شده و لاجرم از اجتماع فاصله گرفته اند و محکوم به سکوت و گوشه نشینی شده اند.

بدون شک لابلای اخبار روزانه داستان زنانی که تحت شکنجه های روحی، روانی و بعضا قتل و نزاع خانگی و خیابانی قرار گرفته اند را خوانده اید و هربار بر نگرانی و انزجار شما از این گونه رفتار بیشتر شده و گاهی حس ناامنی و ترس بر شما چیره گشته است.

متأسفانه با گسترش تکنولوژی و افزایش سطح سواد و ارتباطات اجتماعی نه تنها از میزان خشونت علیه زنان کاسته نشده است؛ بلکه بر انواع آن نیز افزوده شده و خشونت علیه زنان خود را در قالب های جدیدی به نمایش گذاشته است که می توان از نمونه های آن به خشونت های کلامی یا خشونت در فضای مجازی اشاره کرد.

کافیست پای درددل زنان و دخترانی بنشینیم که بارها هدف خشونت های متعدد در فضای حقیقی و مجازی و در محیط های صمیمی و کاری قرار گرفته اند و رنج و عذاب آن را به دوش می کشند و دم بر نمیاورند؛ زنانی که زندگیشان با ورود مردانی به بهانه منجی تباه شده و اکنون آنقدر پایشان گیر است که دیگر نمی توانند سرشان را بالا بگیرند و دخترانی که با تهدید و ارعاب کناره گیری کرده اند و از موقعیت های اجتماعی فاصله گرفته اند و البته در اکثر موارد جامعه زنان را مقصر جلوه داده و انگشت اتهام به سمت بانوان نشانه میرود.

متأسفانه زنان و دختران قربانی افکار و عقیده های پوچ جامعه می شوند؛ جامعه ای که معتقد است «همیشه پای یک زن در میان است» و «هیس! دخترها فریاد نمیزنند» در حالی که طبق ماده ۲ لایحه “صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت”، هر رفتار عمدی که به جهت جنسیت یا موقعیت آسیب پذیر یا نوع رابطه مرتکب، بر زن واقع شود و موجب ورود آسیب یا ضرر به جسم یا روان یا شخصیت، حیثیت و یا حقوق و آزادی‌های قانونی زن گردد در قالب یکی از عناوین جرایم علیه تمامیت جسمانی، جرایم علیه حیثیت معنوی و روانی، جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی، جرایم علیه حقوق و تکالیف خانواده و جرایم علیه آزادی‌های مشروع بانوان مطابق مقررات این قانون رسیدگی می‌شود.

با وجود تأسیس مراکز مشاوره ای و حمایتی گوناگون برای زنان همچنان شاهد سکوت زنان در برابر خشونت علیه آنان هستیم؛ بسیاری از بانوان به دلیل عواقب ناشی از بیان آنچه بر سر آن ها آمده است، از مراجعه به مشاور یا مراکز اورژانس اجتماعی پرهیز می کنند و همین امر موجب می شود سودجویان و خشونت طلبان بر رفتارهای غلط و هنجارشکنانه اصرار ورزند.

وقت آن رسیده که دیدگاه های جامعه تغییر یابد؛ این قبیل اتفاقات که تعدادشان کم نیست و در همه جای دنیا هم رخ می دهد، هزینه های سنگینی به بار می آورد؛ گاهی به فروپاشی زندگی شخصی افراد می انجامد و گاهی بر ساختار تشکیلاتی و سیاسی جامعه اثر می گذارد.


شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید