اختتامیه رویداد ملی طراحی و بسته بندی خلاق محصولات خانگی و صنایع دستی در سالن فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان با معرفی برگزیدگان پایان یافت.
رفسنجان زیبا|اعظم علیخانی معاون صنایع دستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان در این رویداد با قدردانی از برگزارکنندگان و انسجام دانشگاه، صنعت و دولت در سطح شهرستان برای حمایت از پتانسیلها و ظرفیتهای موجود استان در حوزه بستهبندی صنایعدستی، گفت: در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» تمرکز بر حل مسائل صنایع دستی که دارای خاستگاه فرهنگی و اقتصادی و مبتنی بر تلاش و مشارکت مردمی در حوزه تولید باعث خرسندی است.
وی با اشاره به اینکه وفاق و انسجام نهادهای دولتی و خصوصی شهرستان رفسنجان به عنوان پیشگامان حوزه بستهبندی در سطح استان را شاهدیم، افزود: برپایی این چنین رویدادهایی با توجه مضاعف به ایدههای برتر، میتواند گامی موثر در حمایت از زنجیره ارزش صنایع دستی استان باشد و امیدواریم علاوه بر استقبال مضاعف مردم از این رویدادها در سطح استان، با توجه به هدفگذاریهای صورت گرفته، توانمندسازی هنرمندان و نقشآفرینی آنان در پیشرفت اقتصادی و رونق صنایع دستی را بیش از پیش شاهد باشیم.
علیخانی در ادامه هم چنین متن پیام دکتر مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایعدستی کشور را قرائت کرد.
ارتباط صنعت با دانشگاه حلقه مفقوده پیشرفت رفسنجان
رضا قدیری رئیس دانشگاه آزاد رفسنجان نیز با اشاره به اینکه رفسنجان قطب پسته است اما روی بسته بندی محصول پسته کار نشده است، گفت: این رویداد می تواند برای همه محصولات بسط داده شود.
وی با بیان اینکه روند بسته بندی پسته طی سال های گذشته موفق نبوده است، افزود: در شهرک صنعتی کارخانه ای داشتیم که ورشکست و نابود شد و باید سیر تاریخی این ورزشگستگی ها را دنبال و علت یابی کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد رفسنجان بر ضرورت استفاده از پتانسیل دانشگاهی برای مسائل مختلف، آسیب های اجتماعی واشتغال تأکید کرد و گفت: ارتباط صنعت با دانشگاه و ارتباط بحث های اجرایی با دانشگاه می تواند منجر به توفیقات خیلی خوبی شود وگرنه کارهایی که به صورت تجربی پیش می بریم، نتیجه اش همین وضعیت موجود است.
۵ طرح از ۴۷ طرح راه یافته به داوری برگزیده شدند
محمدرضا حسینی پور معاون علمی دانشگاه آزاد رفسنجان در آیین اختتامیه رویداد، با تأکید بر اینکه طراحی و بسته بندی موجب تمایز محصولات از یکدیگر است، اظهار کرد: موضوع طراحی و بسته بندی در رابطه با مواد غذایی، محصولات خانگی و محصولات کشاورزی یک فاکتور بسیار مهم است.
وی با اشاره به اینکه نوع بسته بندی و طراحی خلاق می تواند یک مشکل را حل کند و بسیار تاثیرگذار باشد، افزود: طی سال های متمادی ما بهترین محصولات را تولید و به شکل نامناسب عرضه کرده ایم؛ در حالی که برندهای بزرگ دنیا با طراحی و بسته بندی جدید به موفقیت های بزرگی دست یافتند.
معاون علمی دانشگاه آزاد بر بسته بندی و طراحی علمی محصولات تأکید و تصریح کرد: رویداد ملی طراحی و بسته بندی خلاق محصولات خانگی و صنایع دستی موجب شد در این حوزه به چند ایده برسیم و نهایتا ایده را بتوانیم به مرحله تجاری سازی نزدیک کنیم.
وی با اشاره به رونمایی از پوستر رویداد در هفدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری، از همکاری فرمانداری، شرکت همگامان مس و مرکز نواوری شهید ستاری و انجمن علوم و فناوری و بسته بندی ایران تشکر کرد و گفت: ۱۱٠ ایده از استان های تهران، یزد و کرمان در سایت بارگذاری شد که حدود ۵٠ ایده قابل داوری نبودند و در نهایت ۴۷ ایده به مرحله داوری رسید.
حسینی پور به برگزاری دوره های آموزشی عمومی وتخصصی ویژه رویداد اشاره کرد و افزود: ایده ها طی دو روز و با حضور ۱۰ داور به صورت حضوری و مجازی داوری شدند و از میان ایده های برگزیده سه طرح به عنوان ایده های برتر و یک طرح عنوان منتخب فرهنگی و هویتی و یک طرح هم به عنوان خلاقانه ترین انتخاب شد.
وی از انعقاد قرارداد با طرح های برتر توسط شرکت همگامان مس خبر داد و گفت: از مجموعه سپاه، شرکت همگامان مس، مرکز شتاب دهی شهید ستاری و روابط عمومی مجتمع مس، فرماندار و مجموعه فرمانداری که در این مسیر به ما کمک کردند، تشکر می کنم.