• سال ۱۴۰۲ سال «مهار تورم، رشد تولید»
  • رفسنجان زیبا؛ مجله خبری شهر رفسنجان
  • تازه ترین اخبار رفسنجان زیبا را در شبکه های اجتماعی به نشانی rafsanjanziba@ بخوانید
  • رفسنجان زیبا؛ مجله خبری شهر رفسنجان
x
بکارگیری روش های نوین علمی مبارزه با پسیل پسته و افلاتوکسین در رفسنجان
دسته بندی: تازه های شهر عمومی فرهنگی و اجتماعی انتشار: جمعه ۲۵/فروردین/۱۴۰۲

بکارگیری روش های نوین علمی مبارزه با پسیل پسته و افلاتوکسین در رفسنجان

فرماندار رفسنجان از همکاری پژوهشکده پسته با سازمان انرژی اتمی کشور برای بکارگیری روش های نوین علمی مبارزه با آفت پسیل پسته خبر داد.


رفسنجان زیبا | حسین رضایی در دیدار با اعضای هیئت علمی پژوهشکده پسته کشور و نماینده سازمان انرژی اتمی، آفت پسیل پسته را مهمترین مشکل باغداران شهرستان بیان کرد.

وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه فی مابین سازمان انرژی اتمی کشور و پژوهشکده پسته برای انجام تحقیقات علمی و اجرای طرح های نوین علمی مبارزه با آفت ها، افزود: پسیل پسته (شیره خشک) و افلاتوکسین دو مشکل اساسی محصول پسته هستند و باید برای مبارزه با آنها به دنیال راهکار بود.

فرماندار رفسنجان در بازدید از باغات پسته، تصریح کرد: آفت پسیل پسته یا همون شیره خشک سال هاست که عمده مشکل باغداران این خطه است و در اردیبهشت هر سال طغیان می کند و باغ های پسته را درگیر می کند که اگر مبارزه نشود بسیاری از محصول به فنا می رود.

حسین رضایی افزود: کشاورزان هر سال اقدام به سمپاشی های می کنند که در حال حاضر این سموم هم کارایی خود را از دست داده اند و تأثیری روی درختان ندارند؛ لذا طی دو سال اخیر روش ها در برخی باغات تغییر کرده و از محلول پاشی گوگرد یا آب و صابون جهت شستوشوی درختان و از بین بردن آفت پسیل استفاده می شود.

وی ادامه داد: در شهریور ماه سال گذشته و همزمان با جشن ملی پسته در منطقه نوق همزمان با برداشت محصول، رئیس سازمان انرژی اتمی کشور از اجرای دو طرح علمی و نوین مبارزه با آفت پسیل پسته و افلاتوکسین بعنوان دو مشکل اساسی باغداران خبر داد.

رضایی خاطرنشان کرد: بعد از گذشت شش ماه و با حضور نماینده ای از سازمان انرژی اتمی در رفسنجان، مجموعه ای مجهز به دستگاه های خاص فرآوری پسته که از سوئیس خریداری شده و به مدت ۱۸ سال به تملیک بانک درآمده و تعطیل شده بود راه اندازی شد.

فرماندار رفسنجان ادامه داد: در این مجموعه تحقیقات و پژوهش های لازم با کمک پژوهشکده پسته و سازمان انرژی اتمی، انجام و طرح نوین مبارزه با افلاتوکسین که در آن از روش پلاسما استفاده می شود، برای رفع مشکل صادرات پسته اجرا خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه قطعاتی از اراضی پسته در شهرستان به صورت پایلوت برای اجرای طرح مبارزه با آفت پسیل در اختیار پژوهشکده پسته قرار می گیرد، اظهار کرد: امیدواریم این راه حل ها بتواند به طور گسترده مشکل باغداران و کشاورزان رفسنجان را حل و این طرح ها در سطح باغات پسته کشور هم به مرحله اجرا برسند.


شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید